Annons

Café Arkiv
Café arkiv

 

The boys are back in town

Efter 4 dagars återhämtning är vi återställda efter fredagens urladdning på Liseberg. Jag pratade i P4s Mötet dagen innan om hur mycket vi älskar att spela på hemmaplan och hur mycket Göteborg jag egentligen är. Jag har länge sagt att Göteborg är världens bästa stad att återkomma till och att jag aldrig känner mig så mycket göteborgare som när jag bor på annan ort. Jag vet inte hur många oändligt långa och nattliga diskussioner jag har haft med folk kring varför jag älskar stan men det går aldrig att sätta fingret på exakt varför. Det sitter i blodet liksom. Inuti.

 

I fredags blev jag återigen påmind om varför jag älskar min hemstad. Vi hade inte spelat i Göteborg på över 2 år och det kändes som att hela staden hade glömt oss. Att vi bara skulle spela för den fantastiska 92-åringen som hade suttit på bänken längst fram och pratat med oss hela eftermiddagen om den magiska sommaren på Liseberg 1923. Istället tar ett fullsatt Liseberg emot oss med totalt öppna armar. Jag blev tårögd vid flera tillfällen under spelningen. Det blev lite för mycket liksom. Solnedgången. Urladdningen. Gamla gubbsen som stod och vevade med sina käppar längst bak, paren som dansade boogie-woogie och kidsen som tokdansade längst fram som om det inte fanns någon morgondag. Ni är anledningen till att vi kämpar oss blodiga och lägger ner hela våra själar och hjärtan i detta. Tack igen Göteborg!        
 

 / Chris

 

Chris serverar

 

Skadad och svängig 

 

Nillé på turné 

 
 
Foto: Sara
Reis

 

 


DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Laddar