Annons

Café Arkiv
Café arkiv

 

Svenskar på plats under Dubrovnik Fashion Week DEL 1

 

Hej, jag heter Tomas Rajnai och är mode curator och här kommer mitt första inlägg. Dubrovnik Fashion Week öppnade i torsdags portarna för första gången. Dubrovnik är den sydligaste delen av Kroatien och är därför belägen precis vid Adriatiska havet. En stad som grundades redan 300 f kr, en stad full av kultur och historia. Nu var det alltså dags för modeveckans intåg och jag hade blivit inbjuden som internationell gäst men också fått möjligheten att ta med två designers som representerar något unikt och starkt. Det var en stor vikt på det ”internationella” i schemat, då flera utlänska designers och konstnärer hade blivit inbjudna för att visa upp sina kollektioner och projekt. London baserade konstfilms festivalen onedotzero visade filmer under kvällarna, och influgna designers från Mexico City, London, Stockholm,  Amsterdam, Rom, Athen, Wien men även en och annan kroatisk designers syntes till. Två svenska designers var inbjudna, Nakkna och Minna Palmqvist.

 

 

 

 Vi hinner precis landa förräns vi får reda på att vi måste skynda oss till Showroomet för att packa upp kollektionerna inför alla journlister som senare skulle komma dit.

 

 

Här ser ni utsikten från hotelet.


Det var över 1000 personer som stod runt catwalken och ville in på området. Men platserna var få och endast för inbjudna gäster. Vi fick platser på 4:e raden, och skulle varit omöjligt att få med sig några bilder därifrån. Så vi smet fram till Alh-Luksunzna Rezidencija platser, som inte verkade vara på plats. Här satt vi och såg mycket bättre.

 

 

 

Claes från Nakkna tillsammans med sin flickvän Marcella. Längre bort ser ni Minna Palmqvist tillsammans med sin assistent Hanna.

 

**Tomas

 


DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Laddar