Annons

Café Arkiv
Café arkiv

 

Pixies, Björn och Fibes

Jag har fortfarande inte riktigt smält gårdagen. Vi hade först en fantastisk och efterlängtad session med Björn Skifs i studion. Poplegenden är precis lika trevlig som alla säger och har sveriges fetaste pipa. Han har släppt 24 plattor (!) genom åren och han var förste svensk med en USA #1. Bara en sån sak. Vi var självklart övertända att få med Björn som feature på vår pianoboogie ”My Calendar” och det kommer bli hur bra som helst. Vi kan inte tack dig enough Björn!

Kvällen avslutades med ett litet hemligt gig med ett av mina absolut favoritband genom tiderna, Pixies, på Fryshuset i Stockholm inför runt 150 inbjudna. Det var mer ett rep med publik då dom inte spelat ihop på 2 år men givetvis helt magiskt. Jag började lyssna på Pixies för snart 20 år sedan efter att min syster tog med mig på en Frank Black-spelning (sångaren) i New Orleans när jag var 14 år. En av mina absolut bästa konsertupplevelser någonsin. Låtar som ”Gigantic”, ”Where Is My Mind”, ”Carlbou”, ”Bone Machine” och ”Debaser” blev soundtrack till större delen mitt 90-tal. Igår blev jag 17-år igen och minns varför jag en gång för 100 år sedan bestämde mig för att alltid spela i band.

 

Tyvärr spelar dom As I Write på Where The Action Is och det är givetvis obligatorisk närvaro egentligen, men jag är i vanlig ordning på ett X2000-tåg mellan Stockholm och Göteborg.    

 

/ Chris

The duo

 

Proddaren

 

 

Mästaren och hans två lärjungar

 

Frank Black har djävulen i sig

 

 


DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Laddar