Annons

Café Arkiv
Café arkiv

 

Oscar Jacobsson f/w 2009

 

Oscar Jacobsson har med sina 100 år i branschen skaffat sig gedigen kunskap och mycket äkthet. I höstens kollektion syns mycket grått och svart, även tartarnrutigt kommer stort. Kollektionen kan delas upp i fyra olika teman, Flannel Grey – Purple Accents där ledorden är gråa kostymer i kombination med lila, blått och rött.

Nummer två är Autumn Leaves som har starka preppyinfluenser och en naturinspirerad färgskala i rött, brunt, rost och gult, nyckelplaggen är bomullkavajer och chinos och grovstickade plagg.

Nummer tre är Country Style, tänk brittisk gentleman på besök i Texas, denna del av kollektionen är mer preppy.

Den sista och avslutande delen är Cord, eller som man i folkmun säger, manchester. Det omdiskuterade materialet återkommer i byxor, kavajer och som detaljer på ytterplagg, även här är färgskalan naturinspirerad med inslag av rött, brunt, rost, gult och grönt!

Oscar Jacobsson kanske inte riktigt är mitt favvomärke men de gör mycket fina saker i mycket hög kvalité, något som borde värderas högre i vårt köpgalna samhälle. Här på Cafékontoret håller Emine på och förbereder inför en plåtning och Oscar Jacobsson sticker ut, dels stilmässigt och dels kvalitetsmässigt.

 

 

 


DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Laddar