Annons

Café Arkiv
Café arkiv

 

London report

Dagen började med ett tidigt stopp på Dover Street Market som idag skulle starta med 70% rean!! Ett helt fantastiskt varuhus på sex våningar som ligger på Dover street. Här
hittar du avantgardistiskt mode under ledning av Comme des garçons

Rei Kawakubo. Med 7 Comme des Garcon märken som (Tao, Junya Watanabe, Comme des Garcon Homme Plus, Junya Watanabe MAN, Comme des Garcon Shirt, Comme des Garcon Comme des Garcon. Men inte nog med det de har även externa märken och samarbeten med: Azzedine Alaya, Undercover, Lanvin, Ann Demeulemeester, Christopher Kane, Gareth Pugh, Rodarte, Peter Pilotto, Walter Van Bierendonck, Number (N)ine etc etc. 

 Med andra ord, ett måste att gå hit nu på super rean..

När vi hade kommit igenom varuhuset hittar vi BLACK hörnan, ett nytt koncept som startats av Rei Kawakubo och som ska markera deras 40 åriga historia. De har tidigare skapat guerilla shops, nu är det dags för nästa tillfälliga gurilla linje, BLACK COMME des
GARÇONS. Kollektionen kommer finnas under 18 månader. Men jag måste säga kollektionen kändes väldigt lik kollektinen som skapats för H&M nyligen.

Efter DSM förmiddagen var vi på väg mot galleriet Haunch of Venison, som visade en utställning med Rumänske konstnären Adrian Ghenie. Utställningen visade upp denna unga talangs utforskning av måleri som medium och hans absoluta fashination av europeisk historia som relaterar till vårt minne, trauma och extremistiska krafter. De oftast väldigt figurativa bilderna har ansikten eller huvud objekt som är utsuddade som på något sätt kanske representerar att historia och minne kanske aldrig är bestämt.

 

 B-store en annan av mina favorit butiker i London låg precis runt hörnet så vi gick förbi och hittade en fin installation i fönstret av Elsa Tierney kallad meta-morphosis. Själva temat byggde på  förändelseprocessen som äger rum efter perioder av upprepning. Raimund Berthold är en designer som tillsammans med Elsa hade skapat dessa fönster. Hans kollektion BERTHOLD är ett samarbete med B-STORE och kommer inom kort att börja säljas i butiken. 

 

 

 

Kram

 

Tomas Rajnai

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 


DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Laddar