Annons

Café Arkiv
Café arkiv

 

iPhone 3GS

Nya iPhone är här. För några minuter sedan avslutades Apples stora jippo i San Francisco.

Den väntade uppföljaren till iPhone 3G har utan tvekan varit vad det pratats om bland mobilnördar under våren. Bland de vanligaste spekulationerna har varit en slimmad variant, alltså ungefär en iPhone Nano. Men vad vi fick var iPhone 3GS.

Bland nyheterna märks stöd för att skicka och ta emot MMS. Vilket luren borde haft från början. Vidare har den också röststyrning, vilket många andra mobiltillverkare övergivit för flera år sedan. Eftersom funktionen aldrig funkat särskilt bra.

Förutom bättre batteritid handlade den stora nyhet om kameran. Den här gången har luren fått en 3-megapixelkamera. Inte för att megapixlar säger särskilt mycket om bildkvaliteten är det ändå en märkligt låg siffra jämfört med konkurrenterna. Kameran är också ljuskänsligare och har macroinställning så att du kan plåta ner till tio centimeter. Kameran går också att filma med, och det går att lägga upp filmerna direkt på Youtube. Dessutom finns en digital kompass.

Ok, allt det där låter ju som vettiga förbättringar. Men hur ser den ut då. Jooo… DEN SER UT EXAKT SOM DE TVÅ TIDIGARE VERSIONERNA! Ok för att designen är lyckad från början, men… Nåt nytt hade jag förväntat mig.

iPhone 3GS släpps 19 juni i USA och 9 juli här i Sverige. I USA kostar enklaste versionen 199 dollar. Vad den kommer att kosta med Telias olika abonnemang får jag återkomma till.

Just ja, vad S:et står för? ”Speed”. Det är tydligen en snabb en den där.—

 


DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Laddar