Annons

Café Arkiv
Café arkiv

 

If I Had A Heart

 

Nu är jag tillbaka från Way Out West och Sveriges framsida. Varken Göteborg eller WoW levde upp till mina föväntningar, staden i sig själv var väldigt estetiskt tilltalande och kändes som en unik blandning mellan små- och storstad och kändes mer som Köpenhamn än Stockholm. Jag vet inte om det var det halvdåliga vädret eller det faktum att vi bara stötte på göteborgare som hade en otrevlig framtoning som sänkte min entusiasm. Ur ren musikalsik synvinkel var det dock fantastiskt, Lily Allen, Fever Ray, Anthony & The Johnsons, Röyksopp, Beirut, Joel Alme och Robyn var alla rent fantastiska och gick rakt in i hjärtat. Här rankar jag mina tre absoluta favoriter:

 

 

 För att ta det från slutet och börja med Lily Allen; för det första var hon helt klart festivalens bäst klädda artist med svinhöga klackar, taighta jeans, seethrough topp, rymdsminkning och Chanelpannsmycke. Det ska till vara en sjuhelvetes artist när man kan få ett publikhav på 20.000 att peka ”fuck you” samtidigt. Hon kändes äkta när hon pratade med publiken och bad alla att dansa och sa att alla var helt ”wicked”, hon satte sig ner, sjöng lite jazz, tog en cigg och flörtade vilt och avrundade med festivalens största klimax när hon sjöng ”Womanizer”.

 

 

Karin Dreijer aka. Fever Ray såg jag för andra gången den här sommaren och var lika euforisk och i trans som på Arvika. Den här gången gästades hon dock av en sångerska som några trodde var Robyn som ingen var riktigt säker på. Hon körde ungefär samma scenshow och dansade i sin schamandräkt medan laserstrålarna och lamporna blinkade i takt med musiken. Jag är inte riktigt säker på om hon tog av sig masken på Arvika som en del hävdade men det gjorde här, under den enorma dräkten var hon vitsminkad med svarta streck och långt blont hår. Förutom att hon spelade hela sitt nya album spelade hon öven två nya singlar som var precis lika bra som skivan. När jag gick därifrån var jag lika överväldigad som på Arvika eller varje gång jag lyssnar på skivan.

 

.

När Anthony & The Johnsons ställde sig på scen med Göteborgs Symfoniker kunde man höra en knappnål falla i Slottsskogen, tydligen hade i princip alla 25.000 besökare varit där. Som förstagångslyssnare blev jag frälst och det kändes som om jag kommit till himlen när jag stod där i eftermiddagssolen och de svala sensommarvindarna svepte över publiken och Anthony Hegarty stod på scen och berättade att han var nervös men kontrade sedan med att Jesus kommer att återfödas som kvinna, i Afghanistan. De bästa låtarna var ”Another World”, ”Fot Today I Am A Boy” och covern på Beyoncé’s ”Crazy In Love”.

Lily Allen

 

 

Anthony Hegarty

 

 

Fever Ray

 

Beirut

 


DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Laddar