Annons

Café Arkiv
Café arkiv

 

Här vill jag leva. Här vill jag dö.

Långt borta från Kristallrum och annat stekeri döljer sig min oas och favoritspot här i Skåne.

Lilla Ro.

Lilla Ro är kanske landets mysigaste och finaste lilla café. De serverar hembakat bröd, de allra läckraste bakverk, ekologiska drycker och allt är verkligen gjort med kärlek.

Jag hittade det här cafét av en slump när jag var ute och promenerade
på landet förra sommaren. Trodde inte mina ögon när jag råkade gå förbi
världens sötaste lilla bofinks-skylt med en text som sa: Lilla Ro Café & Musik.

Cafét har en fin trädgård som man kan sitta och fika i bland äppelträd, hallonbuskar, fina blommor och dessutom finns olika små fantastiska stilleben att kika på lite här och var. De fina installationerna finns både inne i huset (där du också kan sitta och fika) och ute i trädgården. Allt inredning är dessutom noga utvalt och handplockat på olika loppisar, marknader och resor av ägarparet som är i 35-årsåldern. Det är helt fantastiskt fint!

Eva som ena halvan av paret heter har dessutom en liten syateljé på övervåningen och den andra halvan (som jag inte vet vad han heter…) har sin bilverkstad i ett hus bredvid. Och så driver de sitt café ett par dagar i veckan. I min värd så lever de verkligen drömmen. Kanske inte 365 dagar om året… Men 360…

För mig har det blivit många besök på Lilla Ro. Och jag har aldrig blivit besviken. Verkligen inte.

Missa inte den här helt förtrollande pärlan när du är i trakterna! Kolla in här hur du tar dig dit.

 


DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Laddar